В Одесі переселенці можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу по відновленню документів, виплат, компенсацій

Міжнародний комітет порятунку (IRC) відкрив у Одесі відділення для допомоги і послуг внутрішньо переміщеним особам та тім, хто постраждав від війни. Спеціалісти Комітету надають безкоштовну юридичну допомогу з таких питань: відновлення втрачених документів, встановлення факту народження та смерті, соціальних та пенсійних виплат, спадкування, трудових спорів, перетину лінії розмежування/кордону, порядку компенсації за зруйноване житло та інших питань.

Також IRC надає соцільно-психологічну допомогу – співробітники організації здійснюють соціальний супровід до державних установ та організацій, банківських та медичних закладів, надають консультації щодо отримання соціальної та психологічної допомоги, а також надають індивідуальний супровід особам, які його потребують, з різних питань.

У Міжнародному комітеті порятунку повідомляють, що через рік війні в Україні поки що не видно її закінчення. Мільйони людей були змушені залишити свої домівки, а багато хто все ще всередині країни не мають доступу до достатньої кількості їжі, води чи електроенергії. За останній рік організація підтримала особисто чи інформаційними послугами 2,7 мільйона людей.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56