В Одесі презентують міжнародний поетичний альманах «З Україною в серці»

“Творчі люди всіх країн – єднаймося!” – під таким гаслом стартував Міжнародний Творчий Проект “Creative World”, організаторами якого виступили поет, композитор, математик, доктор фізико-математичних наук, PhD Амстердамського Університету, Нідерланди, організатор творчих Проектів, Зоя Арова (Ізраїль) та поет, письменник, ілюстратор, web-дизайнер Галина Верд (Україна).

Міжнародний Проект “Creative World” поставив собі амбітну мету – об’єднати творчих людей світу: поетів, письменників, художників, музикантів, співаків, майстрів хенд-мейд, графічних дизайнерів, фотографів, декломаторів тощо. Адже саме творчі люди планети мають стати основою майбутнього, закласти здорове “ядро” нового світу та повести за собою.

Проект складається з низки Міжнародних Конкурсів, присвячених різним важливим подіям та процесам, що відбуваються у світі. Першим етапом проекту “Creative World” став Поетичний Конкурс, присвячений героїчній боротьбі України за свою незалежність.

У конкурсі взяло участь понад 100 поетів із різних країн, таких як Україна, Ізраїль, Німеччина, США, Польща, Канада, Туреччина, Великобританія, Грузія, Франція, Іспанія, Фінляндія. Тема конкурсу – Україна, загальнолюдські цінності. На конкурс допускалися роботи трьома мовами – українська, російська, англійська, але більшість робіт було подано українською мовою.

Серйозність Конкурсу зазвичай визначають насамперед його Експерти, відповідаючи на споконвічне питання: “А судді хто?”

Так, список Експертів шорт-листа Поетичного Конкурсу Проекту “Creative World” очолила всесвітньо відомий поет-шістдесятник, філософ, перекладач, визнаний енциклопедією Британіка одним із найуспішніших поетів зарубіжжя – Інна Богачинська (Нью-Йорк, США). Ще одним Експертом шорт-листа став відомий в Україні та поза її межами видавець, поет Олег Федоров (Україна, Київ), керівник відомого видавництва “Друкарський двор Олега Федорова”. Альманах «З Україною в серці» виданий в Друкарському дворі Олега Федорова. Експертами Лонг-листа виступили такі вже добре відомі поети, як Олена Ришкова (Німеччина) – організатор літературних конкурсів, укладач Альманаха сучасної поезії “Свічадо”, Людмила Шарга (Україна, Одеса) – поет, керівник творчої вітальні “Діліжанс”, Олена Васильченко (Україна, Київ) – поет, перекладач та автор-пісняр.

Проект Creative World (Творчий світ) є також і благодійним. Частина з сплачених грошей авторами йде на допомогу України. Так, за результатами конкурсу автори – Фіналісти вирішили розділити Призовий Фонд і з Фондом допомоги постраждалим внаслідок атаки на багатоповерховий житловий будинок у Дніпрі, що сталася в момент нагородження.

Сьогодні, коли йде війна Добра зі Злом, кожен воює на своєму фронті. І фронт творчий не менш важливий, бо це війна за уми та серця сучасників. Поетичний Конкурс – це була лише сходинка до головного, випуску Альманаху, назву якого обрали самі учасники: “З Україною в серці”. При цьому взяти участь в Альманасі “З Україною в серці” мали змогу не лише учасники Конкурсу, а й усі ті, хто душею вболіває за Україну та пише гарні вірші.

У Альманах «З Україною в серці» увійшли вірші 96 поетів з 12 країн світу (Україна, Ізраїль, Франція, Іспанія, Грузія, Туреччина, Канада, США, Польша,Фінляндія,Німеччина, Великобританія).

Організатори провели вже дві он-лайн зустрічи авторів Альманаху, також, Альманах був переданий в бібліотеки Польші завдяки волонтеру Борису Тунці, в місцеві та обласні бібліотеки України, плануються Презентації в Ізраїлі, Фінляндії та Германії.

Хоч вірші, які увійшли в Альманах написані двома мовами, але більша частина (90%) – написана українською мовою. До Альманаху увійшли вірші як добре відомих авторів, таких як Борис Херсонський, Михаїл Юдовський, Анатолій Валевський, Інна Богачинська та інші.

Організатори запрошують усіх 30 червня в 19.00 на Презентацію Альманаха «З Україною в серці», яка відбудеться в Одесі, в Театрі Перуцького (Канатна 71). Вхід вільний.

Разом – ми сила! Разом Переможемо! Світ переможе темряву!
Бажаючі взяти участь у Проекті та приєднатися тим самим до творчої спільноти «Creative World» можуть надсилати свої заявки та творчі роботи (вірші (1-2) \коротка проза\пісні(1-2)) на пошту організаторів Проекту: [email protected]

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56