В Одесі відкрили фотовиставку пам’яті загиблих на війні журналістів

В Міському саду Одеси відкрилася фотовиставка The War Is Not Over Yet пам’яті загиблих на війні журналістів. Проєкт покликаний розповісти про тих, завдяки кому світ знає про війну, яку розвʼязала Росія проти України. Під час війни журналісти отримували поранення, опинялись під обстрілами, потрапляли у полон.

За даними Інституту масової інформації, станом на 14 жовтня 2022 року росіяни вбили 40 українських і закордонних журналістів. Серед них: 8 – під час виконання професійних обовʼязків; 19 – захищаючи Україну в лавах Збройних сил; 13 – внаслідок російських обстрілів та катувань.

Один із загиблих журналістів родом з міста Болград на Одещині – Максим Мединський. Він загинув 29 квітня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу російських окупантів поблизу Харкова. Максим Мединський – випускник Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював у друкованих та онлайн-ЗМІ, у пресслужбі Міністерства інфраструктури України, був прессекретарем Центру досліджень енергетики.

Виставка The War Is Not Over Yet – вияв солідарності з українськими медійниками та медійницями, які борються за правду, ризикуючи власним життям. Вони залишають свою професійну діяльність і стають до лав Збройних сил України. Вони ведуть активну боротьбу на інформаційному фронті, фіксуючи хід війни і розповідаючи про неї правду світові. Завдяки українським журналістам, фотографам, операторам та фіксерам міжнародна спільнота дізнається про новини з фронту й бачить докази воєнних злочинів росіян.

Ознайомитися з фотовиставкою в Одесі можна до 24 листопада. Раніше виставку The War Is Not Over Yet уже побачили в Києві, Боярці та Вінниці.

Виставка відбувається за підтримки: Українського ПЕН, Інституту Масової Інформації, Центру прав людини ZMINA, Національного музею Революції Гідності, Львівського Медіафоруму, Премії імені Георгія Ґонґадзе, Одеської міської ради.

Фото: Іван Страхов

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56