В Одесі простилися з 24-річним захисником України Кирилом Петрукою

До Одеси «на щиті» повернувся 24-річний прикордонник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, справжній патріот, захисник України Кирило Петрук. Як повідомили у ДПСУ, молодший сержант Петрук Кирило Володимирович героїчно загинув 24 листопада 2023 року, виконуючи чергове бойове завдання на Херсонщині, в результаті ворожого артилерійського обстрілу. В Одесі в Будинку офіцерів та на цвинтарі Петрука Кирила проводили в останню путь.

Кирило народився у селі Сокільча Попільнянського району Житомирської області. Здобув у 2019 році освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти молодший спеціаліст за спеціальністю «Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів». Розпочав свій шлях військового у вересні 2019 року в Одеському прикордонному загоні Південного регіонального управління.

З перших днів повномасштабного збройного вторгнення російської федерації виконував бойові завдання на ділянці Одеського прикордонного загону, а в подальшому в межах ділянки відповідальності Південного регіонального управління. Приймав безпосередню участь в бойових діях, завжди діяв мужньо та рішуче, використовуючи свій професійний потенціал, відмінну фізичну та вогневу підготовку.

«Кирило був доброю, відповідальною, витриманою, вихованою, тактовною, скромною та простою у спілкуванні людиною. Людиною з великої літери, яка тонко вирішувала проблеми, цінувала і рахувалася з думкою інших, завжди приймаючи оптимальні рішення. Він був професіоналом своєї справи», – зазначив його начальник комендант комендатури забезпечення Володимир.

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!
Вічна пам’ять і слава Герою – прикордоннику!

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56