В Одесі проведуть заходи до Дня незалежності Польщі

Національне свято Польщі – День Незалежності – щороку відзначається 11 листопада. 1918 року у цей день у Варшаві було проголошено відновлення незалежності Польської держави, сформовано перший демократичний уряд. Державу очолив маршал Польщі Юзеф Пілсудський.

Сьогодні, коли Україна захищає від російського агресора свою незалежність, ми відчуваємо і високо цінуємо допомогу, яку Польща надає Україні в цей важкий для нас час. Ми вдячні за солідарність і потужну підтримку Польщею нашого євроінтеграційного курсу.

Українсько-польські відносини будуються на основі принципів толерантності та взаємоповаги, популяризації спільної історії польського та українського народів, зміцнення дружби між поляками та українцями. Насиченими, плідними і різнобарвними є сторінки польсько-українських взаємин у культурному житті Одеси.
 

 
4 листопада 2023 року Одеська національна наукова бібліотека у партнерстві з Одеським ім. Адама Міцкевича відділенням Спілки поляків України проводить урочистий захід до Дня незалежності Польщі.
 
У рамках заходу:
– підбиття підсумків та нагородження учасників VІ Пробігу Незалежності 2023 – «Спогади Одеси»;
– літературно-музична програма у виконанні хору «Польські Квіти» та учнів суботньо-недільної школи Одеського ім. Адама Міцкевича відділення Спілки поляків України;
– книжкова виставка з фонду ОННБ «Польська полиця».
 
Місце проведення – внутрішній дворик ОННБ (вул. Пастера, 13)
Початок о 12:00
 
З метою убезпечення відвідувачів у разі повітряної тривоги бібліотекарі зорієнтують і допоможуть дістатися до укриття, розташованого у внутрішньому дворику ОННБ.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56