В Одесі розповсюдили фейкове відео про ТЦК – в масках чоловіка викрадають

Вчора нібито “одеський” телеграм-канал “Хуевая Одесса” опублікував відео, на якому двоє чоловіків у військовій формі та в масках виманюють чоловіка з квартири, відключивши електрику. Після того, як він вийшов – його скрутили, як дуже небезпечного злодія, і кудись повели. На кадрах видно дуже багато нестиковок, які говорять про замовний характер та постановку. Так полковник ЗСУ в Одесі Владислав Назаров назвав це відео фейком – це інформаційно-психологічна атака на свідомість цивільного середовища. Ворог намагається дискредитувати військовослужбовців ТЦК та посіяти паніку серед цивільного населення.

Підписник пабліку за ніком elysium розібрав всі неправдоподібні моменти в відео:

1. Навіть якщо ТЦК працюють уночі, то ще й не на вулиці, а прямо по домівках, то як вони вночі потрапили до під’їзду? На відео явно не хлів, а цілком собі новий будинок, і там скрізь домофони, як і в старих будинках. Майже всі будинки в місті зараз на домофонах, і хоч би ви представилися Ісусом Христом – вночі вас би не впустили. Банально не підійшли б до трубки. Як вони там опинилися?

2. Далі розглянемо того, хто знімає даний момент. Вам не здається дивним, що у потрібний час сусід підійшов випадково до домофону, і став його знімати, і так “вдало” саме на його камеру потрапив цей інцидент? Як він так успішно це зняв?

3. Окремою графою варто розглянути дрібні деталі відео. Час на домофоні – буквально показує хвилину різниці, і за цю хвилину “ТЦК” зателефонували “громадянину”, вимкнули світло, сховалися за рогом, а громадянин вийшов, і його скрутили. І все це за мить! Ось це оперативність, правда?

4. Далі перейдемо назад до сусіда, який опівночі дивиться записи новин. У цей час вони не йдуть. Але він як свідомий громадянин, намагається не пропускати телемарафон, і вночі замість перегляду ютуба чи фільму, включає новини, щоб ні в кого не було сумнівів – ролик знятий в Україні, новини ж на задньому фоні українці, чи не так?

5. Звернемо тепер свою увагу на так званих “ТЦК”, які безпомилково з першого разу лізуть у щиток, і знаходять там відразу потрібну квартиру, щоб вирубати в ній світло. Головне, як зручно, що щиток відкритий, тим більше в новобудові, та це вже дрібниці, адже так?

6. Щодо самого “терпили”? Адже ви теж виходите на сходову клітку, після того, як вам дзвонять опівночі незнайомі люди, ВІДРАЗУ Ж ЯК ЗНИКЛО СВІТЛО?!
Так, це ж логічно, мені хтось ломиться у двері вночі, вимикається світло в хаті – і я відразу виходжу на сходову клітку, то ви собі це бачите?

7. Можна ще причепитися з дрібнішими деталями. Нашивкам на формі, абсурдність затримання – на відео видно фсбшні скручення, навіть поліція так не крутять, але це вже добре.

Але навіть після всіх доказів у неправдивості, ролик був доступний біля доби, після чого його все ж таки видалили. Стає зрозуміло, що нібито “одеський” телеграм-канал “Хуевая Одесса” з 742 тис. підписників працює на пропаганду рашистів. Не відкрито, а так, нібито вони там самі дурні і не розуміють, що коїться. Цей ролик почали розповсюджувати інші телеграм-канали, пабліки в Інстаграмі та популярні користувачі у Твіттері. Справа була зроблена – ворожа пропаганда почала поширюватися.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56