В Одесі сталася масова бійка між ТЦК та фельдшерами швидкої допомоги

Сьогодні в Одесі біля будівлі ТЦК Київського району приїхало кілька машин швидкої допомоги. Вони включили сирени і вимагали відпустити їх товаришів, які приїхали раніше на виклик до постраждалого. До медиків із будівлі вийшли співробітники ТЦК. Після нетривалої розмови конфлікт переріс у масову бійку – медики били ТЦК, а ТЦК били медиків.

Як повідомив пізніше один із фельдшерів швидкої допомоги Богдан Величко, їхня бригада приїхала на виклик до ТЦК для надання допомоги чоловікові, який мав садна голови. Медикам не давали забрати потерпілого до лікарні. Потім ТЦК намагалися затримати самих медиків. Їм повідомили, що вони отримають повістки. У результаті в ТЦК утримували лікарів близько 4 годин і випустили, тільки після того, як у справу втрутилися решта бригад швидкої допомоги.

 

Також стало відомо, що лікарі одеської швидкої допомоги не отримали бронь від мобілізації. Списки на бронь не затверджують у ТЦК, повідомила керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Світлана Ізосімова. За останні місяці вже близько 20 співробітників одеської швидкої допомоги було мобілізовано. Керівництво надсилало їх до ТЦК, щоб просто оновити дані, а в результаті вони отримували повістки в бойові частини і того ж дня виїжджали до навчальних центрів. Це загрожує розвалом надання швидкої допомоги в Одесі та області. За деякими даними, багато медиків збираються звільнятися через відсутність броні.

В Одеському ТЦК прокоментували інцидент. Там стверджують, що бригада швидкої допомоги не надала документів щодо належності до системи охорони здоров’я, тому їх запідозрили у сприянні ухилення від служби в армії. Що стосується бійки, то там вирішили промовчати з цього приводу.

Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону за фактом конфлікту розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56