В Одесі суд забрав укриття у волонтерів та віддав негідникам, які намагалися його знищити

В Одесі сталася чергова несправедливість за допомогою суддів, яке може привести до жертв під час ракетних атак. Єдине укриття-бомбосховище у парку Шевченка Господарський суд Одеси повернув негідникам, які перед цим перетворили його на смітник, тримали закритим та занедбаним.

У минулому році волонтери з “Зеленого театру” своїми силами навели порядок у закинутому бомбосховищі. Перед цим вони звернулися до ФДМУ, та отримали дозволи взяти приміщення в оренду, повідомила голова БФ “Корпорація Монстрів” Катерина Ножевникова. Смердючий підвал та засмічений підвал перетворили на укриття, яке завжди доступне для будь кого. Там повністю відремнотували вентиляцію, провели wi-fi, туалет та воду, щоб мешканці мали можливість рятуватись.

Попереднім орендарям було начхати на місто та людей, але вони дуже обурились, коли побачили, що їх плани захопити сховище у власність за корупційними схемами почали руйнуватися. Негідники подали в суд на ФДМУ, що вони не продовжили з ними договір. Суд не став штрафувати їх за закрите та занедбане укриття та створення ризику життям сотень людей, які живуть поруч. Суд не відправляє їх у тюрму за злочинну халатність та нехтування військовим станом.


 
Суддя господарського суду одеської області Рога Н.В вирішує, що укриття треба забрати у людей та віддати назад тим людям, які його використовували як смітник та намагалися знищити. Причина – ФДМУ відправив лист про розірвання договору минулому орендарю «не належним чином» – «наданий реєстр на відправку простої кореспонденції… скріплений печаткою РВФДМУ сам по собі не є належним доказом відправки листа».
 

 
Одесити просять Державне бюро розслідувань, Одеську обласну державну адміністрацію та правоохоронців зупинити це свавілля та перевірити рішення судді на предмет заподіяння шкоди людям.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56