В Одесі планується благоустрій Театральної площі – представлені проекти

Департамент архітектури та містобудування Одеської міської ради представив проекти архітектурного конкурсу по благоустрою Театральної площі в Одесі. Перед архітекторами поставили задачу – створити площу перед театром, яка прикрашає, посилює та доповнює головну перлину Одеси Оперний театр.

Проектанти аналізували сучасний стан площі і як її можна покращити для людей. На даний час площа не є сформованою, не має виразних та ідентифікаційних рис, які притаманні більшості відомих площ світу. Простір не функціональний і використовується мешканцями в основному як транзитна зона. Для проведення фотосесій на фоні театру багато людей виходять на проїжджу частину, адже саме звідти відкривається кращий вид на будівлю, чим наражають на небезпеку себе та інших.

Також вздовж вулиці завжди багато припаркованих автівок, які обмежують зорове сприйняття театру, що також негативно впливає на привабливість місця. Найдорожчий проект благоустрою, майже за 3 млн доларів, пропонує зробити повність пішохідну зону перед театром та побудувати багатофункціональний сухий фонтан.

Ще один проект пропонує частково обмежити проїзд по кварталу напроти Оперного театру і невеликий сухий фонтан у сквері.

Інші проекти пропонують тільки окремі зміни дизайну зон відпочинку праворуч та ліворуч від входу до Оперного театру без переосмислення існуючою ситуації.

Ще один проект пропонує повністю пішохідну зону перед театром з зеленими геометричними формами та штучно піднятими клумбами та зеленими зонами.

До 6 лютого 2023 року одесити мають змогу ознайомитися з 7 проєктними пропозиціями та висловити свою думку стосовно архітектурних рішень, надіславши відгуки на електронну адресу Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради: [email protected].

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56