В Одесі відбувся етнофестиваль болгарської культури (фото)

На минулих вихідних в Одесі відбувся фестиваль болгарської культури, присвячений Дню слов’янської писемності і культури. Він традиційно відмічається 24 травня. В Одеській області найбільша болгарська діаспора в Україні – нараховується близько 150 тис. болгар, які мешкають на півдні в районі Буджак.

На фестивалі були представлені болгарська народна музика, звичаї, обряди, танці та костюми у поєднанні з виставкою традиційного болгарського побуту. Під чах ходи одеситів вразили кукери – в масках та костюмах міфічних істот, що мають захищати від нечистої сили.

Одеський міський голова нагородив Всеукраїнський центр болгарської культури Почесною грамотою Виконавчого комітету Одеської міської ради: «Одеса багатонаціональна і ми прагнемо, щоб культура кожної нації була представлена якомога ширше. Ось так яскраво та з повагою до кожної культури ми демонструємо принципи, якими живе наше місто».

«Мостом дружніх відносин між Україною та Болгарією є саме наша болгарська нацменшина. Болгари, які є громадянами України, є гарантією гарних двосторонніх відносин», — заявив Светослав Іванов, Генеральний консул Болгарії в Одесі.

Фото: Анастасія Бородаєнко/Фейсбук та Прес-центр Одеській мерії.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56