В Одесі відкрили інсталяцію, присвячену загиблим у війні дітям

До 31-річниці Незалежності України, на площі перед будівлею Одеської обласною військової адміністрації офіційні представники влади відкрили інсталяцію «Дитинство.2022», присвячену загиблим у війні дітям. Автор проекту – одеський художник і скульптор Андрій Любов.

«Інсталяція представляє собою 118 протитанкових установок, які розміщені на площі. На верхніх швелерах розташовані перевернуті солдатські каски, в яких висаджено квіти. Це – фундамент духовності, який навіть в таких жорстких реаліях буде проростати світлими фарбами. Діти спільно з художниками додали фарб, розмалювавши «горщики» для квітів улюбленими кольорами, емоціями та враженнями. Кожна квітка символізує дитину, у якої війна забрала життя. Проєкт сповнений алегорій, метафор, але найголовніше, він нагадає кожному про те, що нам є за що боротись» – розказав Андрій Любов.

“Серед чисельних заходів, які ми готували до дня Незалежності, став і цей проект «Дитинство.2022». Ні на мить не сумнівався в необхідності його реалізації. Війна – це завжди людські втрати. Але, не має страшнішого злочину аніж вбивство дітей. Дітей заради майбутнього яких ми виборюємо сьогодні свободу і незалежність. Ця арт-інсталяція є вшануванням пам’яті загиблих дітей та нагадуванням, що варварство досі має місце на землі в особі російського агресора. Одеська обласна військова адміністрація взяла на себе часткове забезпечення проекту, зокрема протитанкові їжаки, каски, технічні зварювальні роботи та модерацію” – сказав Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.
 

 

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56