В Одесі ВООЗ відкриє медичний Центр допомоги біженцям

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила про те, що буде розширювати масштаби своєї місії в Україні щодо забезпечення медичних послуг, які потребують біженці. В Одесі буде відкрито центр допомоги біженцям в доповненні до вже семи відкритих раніше в інших містах країни, повідомляє “Голос Америки”.

Одесу відвідала керівниця програми ВООЗ щодо боротьби з кризою в Україні Доріт Ніцан. Вона повідомила, що різні лікарі-фахівці, включаючи психологів, будуть надавати допомогу тим українцям, у кого за час війни з росією розвинулися на цьому ґрунті фізичні та психічні захворювання.

За словами Ніцан, мільйони жителів України страждають зараз від хронічних хвороб і не мають змоги отримати кваліфіковану допомогу. Серед них – онкологічні хворі, чиї ракові пухлини перейшли у більш небезпечну стадію, бо через військові умови не вчасно діагностували. Також погіршився стан багатьох людей із серцево-судинними захворюваннями, діабетом та багатьма іншими хворобами.

Ніцан зазначила, що медичного персоналу по всій країні не вистачає. Багато лікарів та медсестрів загинули, інші – залишили країну. Ті, хто стали вимушеними переселенцями всередині України, допомагають як можуть лікувати людей у тих місцях, де вони опинилися. Також немає можливості потрапити до багатьох хворих у зоні воєнних дій. Для цього проситимуть відкривати гуманітарні коридори.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56