В Одесі вперше з’явився новий трисекційний трамвай з низьким рівнем підлоги та 5 дверима

Сьогодні в Одесі на тестування вийшов перший новий трамвай “Татра-Юг К1Т306” виробництва одеської компанії “Татра-Юг” на потужностях у Дніпрі. Він складається з трьох секцій та має 5 повноцінних дверей. Перший вагон проходить випробування по всім маршрутам Одеси. Всього закупили 13 таких трамваїв для маршруту “Північ-південь”. Кредит надав Європейський інвестиційний банк.

Вагон спроектований власним конструкторським бюро та виготовлений відповідно до стандартів ЄС для європейського ринку. Ходові візки є поворотними, обладнані двоступеневим підвішуванням і завдяки своїй конструкції, забезпечують вагону велику маневреність та можливість експлуатації на небездоганних трамвайних коліях, уникаючи руйнування колій та ходової частини вагона.

Для комфорту пасажирів салон оснащений ергономічними кріслами, великі вікна салону забезпечують гарне освітлення та панорамний огляд. Пасажирський салон та кабіна водія оснащені системами кондиціювання повітря, в салоні є USB порти та WI-FI.

Очевидці відмічають, що вагон трохи більше гримить ніж звичайні трамваї, хоча це може бути зроблено спеціально в рамках налаштування до одеських рейок. Подивимось на цей фактор, коли трамвай вийде на маршрут.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56