В Одесі возили чоловіків до ТЦК на швидкій, яку привезли волонтери для фронту

Скандал з викраденням чоловіка в Одесі у житловому масиві “Райдужний” отримав нові подробиці. Як з’ясувалося, люди у військовій формі з військкомату використали для примусової мобілізації автівку швидкої допомоги від благодійної організації United Ukraine Fellowship. Там волонтери зі всього світу привозять карети швидкої допомоги за кошти, зібрані за рахунок дрібних пожертвувань та внесків бізнесу. Всі швидкі надаються виключно для фронту та евакуації поранених. Яким чином ця автівка залишилася в тилу та ще й “засвітилася” у гучному скандалі – невідомо.

В організації United Ukraine Fellowship зробили заяву щодо подій в Одесі: “Адміністрація проінформована і глибоко стривожена тим, як використовуються швидкі, передані фондом для порятунку життів в Україні. Усі швидкі передаються безоплатно у відповідь на запити медиків бойових підрозділів, а також офіційних медичних закладів. Без оригінальних номерних знаків важко точно встановити, за яким саме запитом було передано даний автомобіль. Одне можемо сказати із впевненістю: “жоден ТЦК не надсилав запитів і не отримав жодного авто безпосередньо від нас.” Якщо коротко: “Ми тут усі в шоці! Ми збирали кошти і відправляли ту машину на фронт, а не відловлювати людей на вулиці!”

ОНОВЛЕНО: В ТЦК зробили заяву, що провели розслідування інциденту і заявили, що в кареті швидкій не було співробітників ТЦК. У заяві вказано, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, “налякати мобілізацією” свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна.

Військовий піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доправлення (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в м. Одеса, в порушення встановлених вимог та порядку, вмовив співслужбовців взяти участь у “залякуванні громадянина мобілізацією”, що було здійснено з використанням службового спеціального транспорту.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56