В Одесі викрили call-центр, який ошукав громадян Чехії на 5,5 млн гривень

Кіберполіція викрила в Одесі злочинну групу, яка займалася економічними шахрайствами в банківському секторі. Як повідомили в поліції, в приватному секторі 9 членів групи організували call-центр. Вони дзвонили мешканцям Чехії і представлялись співробітниками державного контролюючого банківського органу. В ході розмови вони схиляли потерпілих надати віддалений доступ до свого телефону чи комп’ютеру або ж дізнавалися реквізити банківської карти і переказували кошти на підконтрольні рахунки.

Серед потерпілих опинилися 16 громадян Чехії, які втратили близько 5,5 млн гривень. У ході обшуку вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами скоєних злочинів, а також елітні авто фігурантів та більше ста тисяч доларів у різній валюті.


 

 

 
Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Іноземні злочинці затримані на підставі доручення прокурора, до суду скеровані клопотання для скерування до суду з метою їх подальшої екстрадиції в Чехію.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56