В Одесі ТЦК за 12 тис. доларів видавав “білі квитки” депутатам та їх родичам

В Одеському районному територіальнім центрі комплектування та соціальної підтримки затримали посадовицю та співробітника, які організували схему для ВІП-персон – депутатам та їх родичам уникнути мобілізації. Як повідомили в ДБР, послуги знаходження неіснучих хвороб та оформлення по ним “білих квитків” коштували 12 тис. гривень.

Допомагала підшукувати «віп-клієнтів» знайома працівника ТЦК – начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію. Слідством задокументовано, що за такою схемою ділки «допомогли» щонайменше 10 віп-ухилянтам стати непридатними для військової служби. Працівники ДБР встановлюють повне коло причетних до оборудки осіб серед посадовців Одеського РТЦК та СП.

Затриманим вже повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення їх від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56