В Одесі затримали агента російського ГРУ, який передавав інформацію про оборону міста

В Одесі СБУ провела контрдиверсійну операцію, в ході якої затримали прибічника “руського миру” та агента російського ГРУ, який шпигував з обороною міста. Повідомляється, що він був завербований ще у 2014 році. Йому було наказано приймати участь у проросійських організаціях та заходах. Після провалу «російської весни» він перейшов у “режим очікування” нових завдань.

З початком повномасштабної війни на фігуранта дистанційно вийшов резидент агентурної мережі гру з території рф та «активував» свого інформатора для збору розвідувальних відомостей в обласному центрі. Одесит у цей час влаштувався водієм до міжнародної благодійної організації. Під прикриттям він без підозри потрапляв в різні райони міста та збирав інформацію про оборону та ЗСУ.

Під час обшуку у зловмисника вилучено зброю з боєприпасами та мобільний телефон із доказами його листування з агресором. Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪ ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ);
▪ ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56