В Одесі затримали бойовика “ЛНР” – учасника терористичної бригади “Призрак”

СБУ затримала уродженця Одещини, учасника сепаратистських акцій в Одесі, який у 2015 році втік до росії, де вступив у терористичну групу “Ангел” для участі у боях за так звану терористичну організацію “ЛНР”.

За даними слідства, зловмисником приховано постачав зброю і боєприпаси терористам «лнр» під виглядом «гуманітарних» вантажів з росії. А потім перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади «Призрак», яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу рф у захоплених районах Луганщини.

Приймав участь у підготовці «постановочних» сюжетів для інформресурсів кремля. Під час пропагандистських заходів він на власному «прикладі» займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили колишньому бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Спецоперацію з викриття і затримання зловмисника в Одесі проводили співробітники СБУ Одеської області за координації Департаменту контррозвідки Служби безпеки та процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56