В Одесі затримали зрадника, який писав у соцмережах “Одеса – російське місто”

В Одесі кіберполіція викрила 57-річного шанувальника “руського миру”. Він поширював у соцмережах проросійськи наративи, писав, що «Одеса – російське місто», а також героїзував окупантів, закликав захопити всю Україну, а також країни ЄС.

Під час санкціонованого обшуку у чоловіка вилучили гаджети, з яких він здійснював протиправну діяльність. Крім цього у квартирі знайшли автомат, пістолети, шаблі та ножі.
 

«На підставі зібраних доказів, підтверджених лінгвістичною експертизою, поліцейські повідомили фігуранту про підозру у колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора.
 

 
Відомості за фактом виявленої зброї правоохоронці внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучену зброю направили на експертизу, за висновками якої буде вирішено питання щодо повідомлення чоловіку про підозру.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56