В Одесі здали в оренду на 49 років корпуси онкологічної лікарні – пацієнтів попросили на вихід

В Одесі у жовтні 2022 року тихо здали в оренду три корпуси Одеського регіонального клінічного протипухлинного центру. Приватна фірма ТОВ «БМТ УКРАЇНА» має наміри здійснювати ти ж самі процедури, але не безкоштовно, як в державній лікарні, а вже за гроші. Вартість процедур може коштувати від 10 до 100 тис. гривень.

Як повідомила нова директорка медичного закладу Ольга Покітко виданню Odesa.novyny.live, це сталося при сприянні колишнього директора В’ячеслава Полясного та колишньої голови департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталії Одарій-Захарієвої. Після звільнення з Одеської ОВА Наталія пішла на підвищення і стала радником міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

В оренду здали три корпуси – відділення хіміотерапії, паліативної допомоги та ще один непрацюючий корпус. Найбільша втрата для лікарні – це відділення хіміотерапії та паліативної допомоги. Орендарі вимагають від пацієнтів та персоналу піти з корпусів, а все обладнання залишити на місці. Цікаво, що спочатку мова йшла про оренду на 5 років, а потім з’ясувалося, що здали на 49 років. При чому ТОВ «БМТ УКРАЇНА» припинила платити 154 тис. гривень на місяць орендної плати. Взагалі – це дуже і дуже маленькі гроші за таку оренду.

Керівництво протипухлинного центру звернулося до прокуратури, тому що оренда була організована з порушеннями і навіть з невигідними умовами. Щоденно в регіональний протипухлинний центр потрапляє від 100 до 120 пацієнтів. У відділенні хіміотерапії кожний день отримають безкоштовний курс лікування близько 30 хворих. Після створення приватної клініки вони не зможуть більше лікуватися, тому що вартість послуг буде недосяжною для них.

Заступник голови Одеської ОВА Олександр Харлов заявив, що тривають відомчі перевірки медичних закладів на території Одещини: “Наразі ми встановили численні факти грубих порушень чинного законодавства під час передачі 3 корпусів в оренду комерційній структурі на 49 років. З урахуванням всіх виявлених порушень наразі підготовлено листа за підписом голови Одеської ОВА на адресу голови облради з пропозицією розв’язати питання щодо доцільності вказаних договорів та ініціювання про дострокове розірвання цих договорів”.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56