В Одеській філармонії виступить віртуозний піаніст Роман Лопатинський

10 березня о 18:00 у Великій філармонійній залі відбудеться концерт Національного одеського філармонійного оркестру. Соліст – лауреат багатьох престижних міжнародних конкурсів віртуозний піаніст Роман Лопатинський.

Глядачів чекає насичена різноманітна музична програма:

  • Увертюра для оркестру UKRAINE FOREVER Рунчака
  • Концерт №1 соль мажор для фортепіано з оркестром Равеля
  • Симфонія №10 “RENDERING” Шуберта-Беріо

Роман Лопатинський переміг в  Arthur Rubinstein International Piano Master Competition (Ізраїль), Міжнародні конкурси молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця (Україна), Concorso Pianistico Internazionale Ferruccio Busoni (Італія), а також Hamamatsu International Piano Competition (Японія). Наразі Роман активно концертує у залах України, Ізраїлю, Італії, Швейцарії, Німеччини, Франції, Японії, США.

За диригентським пультом диригент, композитор, інструменталіст Володимир Рунчак. Маестро з 1998 року започаткував музичний колектив «Нова музика в Україні», а з 2011-го організував фестиваль «День українського баяна і акордеона».

Тривалий час активно працює як диригент, виконуючи сучасну музику українських і зарубіжних композиторів. Член Національної спілки композиторів України та Національної всеукраїнської музичної спілки. Володимир Рунчак належить до сузір’я авторів, чий творчий шлях розпочався у 1990-ті, а розквіт припадає на наш час…

Авторські концерти Рунчака з успіхом проходять не тільки в містах України, а й у світових мистецьких центрах: Парижі, Лондоні, Мюнхені, Нью-Йорку… Його запрошують як композитора, диригента й викладача до Польщі, Італії, Іспанії, Швеції, Ізраїлю, Болгарії, Азербайджану, Китаю… Твори митця друкують музичні видавництва та записують фірми Німеччини, Італії, Бельгії, Польщі, США…

Володимир Рунчак – творець і популяризатор сучасної музики в Україні, його композиції із задоволенням беруть до програм різноманітні виконавські колективи з багатьох країн Європи. Опуси Рунчака звучать на численних міжнародних фестивалях, а твори для баяна, духових та ударних інструментів часто є обов’язковими на міжнародних виконавських конкурсах.

Як композитор і диригент Рунчак є фанатичним пропагандистом сучасної музичної творчості.

Як диригент виступав у багатьох країнах. Його твори виконували на міжнародних фестивалях у Великій Британії, Німеччині, Угорщині, Чехії. Записи творів здійснювали в Італії, США та інших країнах.

Концерт відбудеться за підтримки благодійного фонду VERE MUSIC FUND.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56