В Одеській області почали гніздитися 500 фламінго – людей просять не підходити до них

До Одеської області прилетіли декілька зграй фламінго і почали гніздитися. Як повідомив доктор біологічних наук та науковий співробітник Національного природного парку “Тузловські лимани” Іван Русєв, зараз на території парку вже нарахували близько 500 рожевих фламінго. Вони в основному харчуються мотилем у лиманах і почали робити гнізда.

У позаминулому році фламінго гніздилися у Херсонській області, де зараз вибухи та окупація. Тому дослідники бачили в небі, що деякі зграї фламінго вертались з Херсонщини до більш безпечної Одещини. Іван Русєв назвав головну загрозу для гніздування фламінго – це невдале місце, яке знаходиться близько до населеного пункту. Вже бачили, як люди часто почали підходити до зграї. Це може привести до до постійного фактору неспокою – птахи можуть злякатися і покинути гнізда. У нацпарку просять людей не підходити ближче, ніж 300 метрів до фламінго.


 

 

 
“Дайте їм шанс відгніздуватися і кожного року вони будуть нашими і вашими гостями, а також будуть неповторною візитівкою Українського Причорномор’я”, – підкреслив Русєв.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56