В Одеській опері легендарна вистава “Севільський цирульник” Джоаккіно Россіні

30 червня о 17:00 Одеська Опера запрошує на одну зі своїх легендарних вистав – “Севільський цирульник” Джоаккіно Россіні. Саме в Одесі була здійснена перша постановка в нашій державі цієї опери, про яку сам Верді писав: «… «Севільський цирульник» за своїм багатством ідей, за яскравістю комічного звучання і правдою декламації є найпрекраснішою з усіх існуючих опер-буффа». Прем’єра на одеській сцені відбулась у 1821 році, тобто зараз ми відзначаємо 200 років з дня першої вітчизняної постановки.

Ця опера ще й має містичну історію. Наприклад, кажуть, що увертюра, яка виконується сьогодні – не оригінальна, тобто, не та, яка виконувалась з самого початку. Дивним чином партитура зникла невдовзі після першого виконання опери. Розповідають, що Россіні замінив пропажу старою увертюрою, яку він написав за сім років до того для забутої тепер опери “L`Equivoco stravagante” (“Дивний випадок”).

Джоаккіно Россіні написав оперу «Севільський цирульник» в дивовижно короткий строк – за двадцять днів. За його особистим зізнанням, він «творив музику скрізь: і коли гуляв, і коли їв, і коли стояв, лежав, одним словом – постійно». Вперше опера була поставлена на сцені римського театру «Арджентіна» 20 лютого 1816 року.

Квитки за посиланням – https://operahouse.od.ua/events/il-barbiere-di-siviglia/

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56