В Одеському художньому музеї вперше з початку війни нова виставка

Сьогодні 30 липня в Одеському Національному художньому музеї вперше відкрили нову виставку після початку війни. “До війни” – так називається експозиція, яку підготували ще до 24 лютого.

До війни — так мільйони українців наприкінці зими позначили початок повномасштабного російського вторгнення. Цей розрив у лінійному сприйняті історичного та персонального часу пов’язаний з пережитим досвідом втрати близьких, вимушеного біженства; знищенням агресором українських міст; героїзмом Збройних Сил України. Але попри цю травматичну цезуру — усвідомленого спільнотою перенесеного досвіду — залишаються сталі процеси, що своєю тяглістю відновлюють розірване полотно життя.

«Довоєнний» 2021 рік в музеї готували нову хвилю. Дарування художників та колекціонерів, безвідмовна підтримка Marazli Club та цільова бюджетна програма, яку Олександр Ройтбурд організував за два місяці до своєї смерті — збагатили музей на шістсот сімдесят нових експонатів. Частину публіка вже побачила у новій експозиції «Від двадцятих до двадцятих».

“Музей намагається архівувати поточну художню сучасність України. Крім графики живопису та пластики музей придбав фотографії – документальні та художні. Ця виставка показує сьогоднішній облік українського мистецтва. Це передчуття художників тих подій, які зараз відбуваються в Україн”, – говорить Голова науково-експозиційного відділу ОХМ Кирило Ліпатов.

Відвідати виставку можна за оновленим графіком роботи музею: четвер – п’ятниця з 11:00 до 17:00, субота – неділя з 11:30 до 19:00. В окремі дні відбуватимуться групові екскурсії. Персональні екскурсії виставкою можна замовити на касі музею. В разі оголошення повітряної тривоги всіх відвідувачів запросять спуститися до підземного гроту.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56