В одеському музеї відкрилася виставка трьох проектів, присвячених Україні

В Одеському музеї західного та східного мистецтва у галереї Ragtime2.0 презентовали три проекти «У/Враження», «НовоНароджені», «Слава України». Всіх їх об’єднує Україна у різні часи – є історична частина, сьогоденна та майбутнє України.

Кожен з проектів є унікальним, кожен є пов’язаним з іншими, – завдяки учасникам, які брали участь іноді одразу в трьох проектах, любові до країни та своєї справи. Професіонали та аматори, які перемогли сумління в здібностях, виразили в творах повагу до минулого, а також думки про важке героїчне сьогодення та надію на майбутнє вільної України.

Починається експозиція «Ураження/Враження» проекту #ВоляНЕсмерть дизайнера Володимира Уманенко, яка була вперше презентована на одеській «Книжці», але розширила колекцію завдяки новим творам. Це виставка об’єктів, в яких одеські автори виражають своє бачення сьогодення; творчі рефлексії на тему війни і миру, виказані на полотні пластикових манекенів, які, символізуючи тілесну основу людей через призму душевного проживання, прояснюють індивідуальне бачення життєвих процесів.

Благодійний виставковий проект «НовоНароджені» від проекту «КуклЬтура» створювався з метою допомоги дітям, які постраждали від війни. Автори, які запропонували більше ніж 70 робіт для події, завдяки художнім лялькам, фотографії, живопису створюють своєрідний літопис війни, – з гумором, гнівом, сльозами, але з надією на Перемогу та Ренесанс країни.

«Слава України» – це частина колекції оригінальних проектів «Barbie: пані України» та «Barbie: мрійники та винахідники”, створених до 30-річчя Незалежності України (29 композицій). Відомі постаті та генії, які залишилися невідомими для загалу українців попри досягнення, – це те, що потрібно зберегти в пам’яті народу, а також в музеях нашої країни, які наразі зазнають бомбардувань та пограбувань. Але, не зважаючи на обставини, за словами Лесі Українки, ми маємо в серце те, що не вмирає.

🗣Експозиція передбачає проведення майстер-класів, перфомансів, лекції.
📆 Працює до 4 вересня щоденно (окрім середи) з 12:00 до 18:00
🎟 50 грн
(❗️під час проведення у локації освітніх заходів доступ до виставки обмежено, розклад подій опублікований на наших сторінках соцмереж❗️)
📍 Грецька, 16 (музейна локація #Ragtime2.0/ Вхід через музейні брами)

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56