В одеському музеї “Дім Блещунова” відкрилася виставка анімалістичної ілюстрації Ольги Прокопенко

Дім Блещунова з 27 жовтня запрошує на виставку ілюстрації “Птахи Супою” від Ольги Прокопенко. Серія з двадцяти двох робіт, виконаних лише за останніх півроку, створена для привернення міжнародної уваги до війни в Україні у рамках проєкту “Озеро Супій”.

Унікальне озеро Супій привернуло увагу багатьох любителів фауни. Воно розташоване на кордонах Київської, Черкаської, Чернігівської і Полтавської областей та стало домівкою для багатьох рідкісних видів птахів. Науковці досліджують міграцію птахів та їх поведінку на озері.

Твори Ольги Прокопенко поєднують у собі науковий підхід до вивчення видів, професійну якість виконання у сучасній техніці анімалістичної ілюстрації, любов до краси української природи. На виставці показані твори високоякісного друку та розповідається докладніше про види птахів та їх маршрути, центр вивчення природи, культури та архітектури “Озеро Супій”.

Про мисткиню:
Ольга Прокопенко – українська художниця та ілюстраторка, яка наразі живе у Ніцці, Франція. Її життя та творча діяльність розділені між Україною та відкриттям великого світу. Ольга народилася в 1977 році в Києві у сім’ї науковців. Коло родини та друзів сформувало для неї різноманітне культурне середовище. Тому Ольга з дитинства відчувала зацікавленість до природи, історії та мистецтва. Вона мріяла бути біологом, але її пристрасть до мистецтва перемогла. Художній шлях Ольги розпочався у Республіканській Художній Середній Школі імені Т.Г.Шевченко (тепер Державна Художня Середня Школа), факультет живопису, диплом з живопису та мистецтва (1995), а потім продовжила навчання в Національній Академії Образотворчого Мистецтва та Архітектури у Києві, диплом художника книжкової графіки (2001), отримавши похвалу від художньої ради з рекомендацією до асистентури.

Художниця Ольга Прокопенко

Наприкінці школи Ольга почала співпрацювати з видавництвами дитячих книг. Протягом навчання в Академії вона брала участь у різних національних та міжнародних конкурсах і виставках, отримуючи призи та почесні відзнаки.
 
У 2002 році її життя різко змінилося. Художниця мандрує до Буенос-Айресу, Аргентина. З того часу Ольга подорожувала, жила і працювала у шести країнах на чотирьох континентах: Південній і Північній Америці, Африці та Європі, змінюючи культури, мови та кліматичні зони. Тому її роботи знаходяться в приватних та музейних колекціях різних країн .Наразі вона живе у Ніцці, Франція.
 
З 24 лютого 2022 року разом із переважною більшістю друзів та колег Ольга зосереджена на приверненні міжнародної уваги до війни в Україні. Вона надає перевагу інформаційним акціям та волонтерським проектам присвяченим Україні. Ця експозиція є часткою проекту у співпраці з Центром “Озеро Супiй”, гарною iнiцiативою, що започаткував і втілює у життя Євген Довгалюк. Метою центру є збереження та дослідження флори та фауни великої зони озера Супiй, біля котрого розташовані місто Яготин та село Засупоївка, Київської області. Це озеро з плавучими островами є домом та точкою відновлення на міграційних шляхах для тисяч птахів.
 
27 жовтня – 12 листопада
Четвер-неділя, 11:00-17:00.
Дім Блещунова
вул.Польська, 19
(048) 763 03 86
МК по малюванню птахів для дітей – щосуботи, для дорослих – щонеділі, 12:00-14:00.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56