В одеському ТЮГу покажуть виставу до Дня святого Валентина

11 лютого напередодні Валентинового дня у Театрі юного глядача ім.Олеші (вул.Грецька 48а) покажуть «Ляльку Реггеді Енн» – виставу, де панує Любов, де Cерце, що любить у фокусі дійства, велике, світле, добре, жертовне серце Реггеді Енн, яку майстерно грають талановиті, творчо обдаровані акторки театру Єлизавета Горбенко, Тетяна Полякова, Яна Коломієць, Ірина Давлятян.

Магічна пластика, витончені траєкторії рухів Реггеді протягом всього дійства ведуть глядача за собою, вказують шлях, що проходить межею життя над безоднею смерті, крізь пристрасті, вади людські та проблеми, від розпачу і самотності до Любові.

Образ містичної рукотворної фігури (ляльки, статуетки, скульптури), що оживає, супроводжує людину в мистецтві у різних ракурсах. Вона з нами з часів давньогрецької Галатеї, в образі Лускунчика і Олімпії з «Піщаної людини» – Гофмана; гомункула з «Фауста» Гете, «Венери Ілльської» Проспера Меріме та інш. У багатьох випадках це бінарна опозиція, де живе протистоїть вбивчій загрозі механістичного.

Втім, оживаюча лялька Реггеді Енн через Любов навпаки допомагає людині перетворитися, вийти зі статики буденного та механістичного. Реггеді приходить, коли живе перебуває на межі, межі яку страшно перетнути, за якою можна втратити себе, життя і душу. Реггеді приходить, щоб врятувати. Допомогти жінці подолати страх, бездушність «зірки», що проноситься світом, повернути віру в життя, отримати нове, живе серце Любові всім, хто поруч із нею. «Реггеді Енн» – вистава Любові для дітей і дорослих, для тих, хто любить.

«Я люблю тебе Реггеді Енн!» – чує глядач зі сцени і каже глядач у фіналі вистави. І уносить з собою із Театру вогник добра – частинку Любові чарівного Серця прекрасної Реггеді Енн!

Георгій Бянов.
Фото: Одеського театру юного глядача ім.Ю.Олеші

«Лялька Реггеді Енн», Вільям Гібсон , Вік: 12+
Тривалість: 2 години з антрактом
Жанр: лірична клоунада в 2-х діях
Режисер-постановник – Олена Юзвак.
Сценографія та костюми – Людмила Войновська
Хореографія – Діана Костика
У виставі в різних складах грають:
заслужена артистка України Оксана Бурлай-Пітерова,
заслужена артистка України Валентина Гульченко,
заслужена артистка України Галина Топоркова,

А також Анастасія Белкіна, Олександр Бурлаченко, Софія Голуб, Єлизавета Горбенко, Олександр Давлятян, Віктор Ільченко, Павло Калинин, Олексій Кочетов, Яна Коломієць, Арина Кравчук, Михайло Манорик, Тетяна Полякова, Наталья Федорчак, Сергій Черноіваненко, Ольга Щидловська, Олена Юзвак.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56