В одеському військкоматі проводять розслідування щодо некоректної поведінки під час мобілізації

В Одеському обласному центрі комплектування та соцпідтримки відреагували на жорстке затримання чоловіка біля ринку Привоз трьома військовослужбовцями під час вручення повістки. Нагадаємо, що у соцмережах розповсюдилось відео, на якому люди у військовій формі хапають чоловіка за руки і ноги і кудись тягнуть просто на вулиці. При цьому чоловік чинить спротив.

У військкоматі заявили, що проводять службове розлідування щодо конфліктної ситуації, яка сталася 14 лютого під час роботи групи військовослужбовців одного з ТЦК та СП. Керівники обласного і районного ТЦК та СП притягнути до дисциплінарної відповідальності. Некоректна поведінка військовослужбовців засуджена командуванням. З особовим складом, який залучений до заходів оповіщення проводяться додаткові роз’яснювальні заняття та тренінги із залученням юристів та психологів.

 
Але у цьому прикрому інциденті є й інша сторона. Найбільш вірогідним приводом такої надмірної реакції військових була відмова чоловіка надати свої данні для вручення повістки. Зараз у країні війна і проходить мобілізація. Кожен громадянин, що згідно законодавства підлягає мобілізації, має виконати свій конституційний обов’язок: прибути у ТЦК та СП за місцем реєстрації, або в найближчий РТЦК та СП, якщо змінено місце проживання, для уточнення своїх особистих даних, за необхідності пройти медичний огляд, повідомити про наявні підстави для отримання відстрочки.
 
Заходи мобілізації – це не особиста забаганка співробітників ТЦК та СП. Це загальнодержавні заходи, що покликані сформувати резерв Сил оборони під час війни росії в Україні.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56