В Україні запустили додаток “Резерв+” для оновлення даних без відвідування ТЦК

В Україні спростили процедуру оновлення даних для військовозобов’язаних чоловіків, призовників та резервістів – запустили мобільний застосунок “Резерв+”. Тепер не треба стояти в чергах до ТЦК – достатньо встановити додаток, авторизуватися за допомогою банківських сервісів. В Міністерстві оборони підкреслюють, що під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також з’явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста. У разі оновлення даних у ТЦК, такий QR-код вклеють у військовій квиток.

 

Що треба оновити? Всі військовозобов’язані віком 18-60 років протягом 60 днів — до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані: мобільний телефон, фактичне місце проживання та e-mail (за наявності).

Зазначимо, що застосунок також показує наявність розшуку. Якщо вам вручали повістку, а ви не явилися, то людину оголошують у розшук. Деякі одесити повідомили, що така інформація з’явилася у застосунку. Тепер треба обов’язково в першу чергу вирішити питання з розшуком і не забувати про допомогу адвокатів.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56