В Українському театрі показали прем’єру містичного спектаклю “Перевізник” (фото)

В Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Василька відбулася прем’єра вистави одеського драматурга Ганни Яблонської “Перевізник”. Нагадаємо, що авторка п’єси – Ганна Яблонська, відомий драматург, трагічно загинула під час теракту в московському аеропорту Домодєдово у 2011 році. Її спектаклі було поставлено на багатьох театральних світових майданчиках у Великій Британії, Німеччині, Польщі та Україні. Наразі в Одесі хочуть відродити інтерес до її творів та вдихнути в них нове життя актуалізувавши дії.

Буквально з перших хвилин і до кінця спектакль захоплює увагу глядачів. Загадковий потойбічний світ переплітається з реальністю та показує її містичні аспекти. Але не будемо повністю переказувати сюжет, просто зазначимо, що у виставі йдеться про життя після смерті. Режисер дотепно представив два береги річки Стікс – душі померлих головний герой перевозив із «Парку розваг» до «Каси». Смерть і її помічники так добре перетворилися на свої ролі, що іноді було навіть моторошно. Величезний інтерес викликав персонаж електричного стовпа, що розмовляє, з моторошним клоуном, який танцює. Голлівудські фільми жахів “нервово курять осторонь”. Можливо, що режисер Олександр Самусенко завжди хотів поставити свою версію вистави жахів і нарешті втілив це у життя.

Але є в спектаклі і добрі персонажі, які допоможуть головному герою впоратися з нечистю, знайти своє кохання і… не відкриватимемо всіх секретів сюжету. Але навіть у найтемнішому царстві Аїда є місце промінчику світла надії та любові.

Незважаючи на похмуру тематику, у виставі присутні гумор і відсилання до сучасних реалій життя. Яскрава та незвичайна вистава точно не залишить байдужою нікого. А позитивні емоції, виявляється, можна отримати навіть під час подорожі по річці Стікс у потойбіччя.

Наступні прем’єрні покази відбудуться 2 та 24 березня.

Автор: Катерина Троїцька.
Фото: Микола Вдовенко.

Залишити відповідь

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56