Велике інтерв’ю Труханова: знесення пам’ятника Пушкіну, паспорт рф та віра в Бога

Мер Одеси Геннадій Труханов дав велике інтерв’ю виданню “Радіо Свобода”. Журналістка Власта Лазур задавала знову вже відомі і нові болючі питання меру, на які він з легкістю давав знову вже знайомі відповіді. Так Труханов знову назвав вигадками все що пов’язано з його діяльністю у 90-ті роки та початок 2000-х. Щодо грецького паспорта на ім’я Геннадія Узопулоса та російського паспорту – наявність цих документів знову заперечує Труханов попри оприлюднені розслідування журналістів. Наприклад у Москві було знайдено квартиру, записану на мати Труханова, а грецькій паспорт значиться у документах італійської поліції.

Труханов заявив, що він вважає себе українцем і патріотом своєї держави та міста. Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Труханов зробив першу заяву про війну тільки на 4-й день вторгнення, де нарешті назвав росію агресором.

Також Труханов заявив, що проти знесення пам’ятника Пушкіну в Одесі. І позиція мера така ж сама, що й по пам’ятнику імператриці Катерині – він проти вандального знесення.

“Пушкін – це відомий поет. Його люблять, поважають як українці, так і в усьому світі. Тому цей пам’ятник встановлений за кошти громади, збирали на нього кошти одесити і встановлювали одесити, ніяка не влада і не імператриця Катерина встановлювала пам’ятник Пушкіну, тим паче не Путін його встановлював. Тому це окреме питання. Я вважаю, що якщо в той час мешканці нашого міста, наші земляки встановили цей пам’ятник, вони мали на це підґрунтя. І він стоїть. Це має вирішувати громада… Моя персональна думка, що його (пам’ятник Пушкіну– ред.) не треба прибирати”, – сказав Труханов.
 
Ще Труханов розповів про своє ставлення до релігії та УПЦ МП. Зараз він ходить до УПЦ, але вважає, що в майбутньому має бути єдина церква в Україні. Свій життєвий шлях до посади мера Одеси він вважає “вирішенням Бога”: “Ми думаємо так, що ми вирішуємо свою долю, що ми такі розумні, грамотні. Сьогодні у мене впевненість в тому, що Боженька вирішує. Це такий дар. Це від Бога. Тому що Бог проводить такі випробування. Комусь дає багатство. Він став багатим, забув про все і став нелюдом якимось. Все своє знайде. Комусь дали владу – він з глузду з’їхав, збожеволів. Коли отримав цю владу, забув про все, про людяність, про людей, про себе. Ось це випробування таке є. І для мене таке випробування, якщо мені вже дозволив Бог. І все вирішувати буде не НАБУ, не прокурор, ніхто, кого сюди не пришлють”.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56