Відомий канадський кларнетист Юліан Мілкіс знов виступить в Одесі

25 лютого в Одеській філармонії відомий канадський кларнетист Юліан Мілкіс у супроводі духового оркестру зіграє великий концерт до роковин початку Великої війни. Кларнетист Юліан Мілкіс – єдиний учень Бенні Гудмена та улюблений виконавець Гії Канчелі – приїжджає до Одеси вдруге за останній рік. В липні він дав два концерти з оркестром Андрія Чорного – обидва благодійні, обидва – подарунок місту, в якому народився, обидва – як знак підтримки Україні та її героїчних захисників.

Концерт до роковин великого нападу було задумано ще влітку. Мілкіс пообіцяв диригенту Любомиру Сукеннику приїхати та зіграти концерт Моцарта. Переклад твору для духового оркестру зробив сам диригент – він виконуватиметься вперше.

До цього додали цікаву українську програму: окрім загальновідомих творів Мирослава Скорика, які Мілкіс вже виконував. додали декілька творів, які теж готували спеціально для цієї події: “Епітафія” Валентина Сильвестрова та “Українська колискова” Олександра Родіна також вперше пролунають в аранжуванні для духового оркестру – оркестрову версію для цього музичного колективу зробив викладач Одеської консерваторії Сергій Дружинін, а пісню “Пливе кача” аранжував викладач Іван Чирка.
 

 
Окрім цього концерту Мілкіс планує зробити ще декілька виступів, але поки інші плани не оголошують. “Культурометр” обов’язково розповість про них пізніше.
 
А зараз всіх, кому потрібна музична швидка допомога, запрошують до Одеської філармонії 25 лютого о 18:00.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56