Водійка одеського трамвая вже 50 років перевозить пасажирів

КП “Одесміськелектротранс” розповідає про найкращих працівників, які віддали своє життя міському транспорту. Марія Герасимівна Мітєва – справжня легенда підприємства. У квітні виповнюється рівно 50 років, як вона почала працювати у трамвайному депо №2.

Народилася у 1954 році, у селі Виноградівка Арцизького району. Як зізнається Марія Герасимівна, у дитинстві вона не мала чіткого уявлення, ким хоче стати у професійному плані, тож батьки вирішили, що бути дитині бухгалтером. Після закінчення школи Марія Мітєва подалася до Кишинева, де й отримала цю спеціальність у відповідному технікумі. Проте жодного дня за нею не пропрацювала.

«В той час старша сестра перебралася до Одеси і вже була водієм трамваю. Коли приїжджала до неї в гості, мені це дуже сподобалося, і я вирішила йти по її слідам. В учбово-курсовому комбінаті вчилося цікаво і легко, і вже у жовтні 1974 року я вийшла вперше на лінію. Це був маршрут №20, що називається очеретяним. Трамвай КТМ-2. Страшно не було, а було цікаво. Через півроку мене перевели на маршрут №4, потім №21, а вже за рік отримала другий клас водія. Після цього вже почала працювати на так званих складних маршрутах: №3,12,15», – згадує Марія Герасимівна.

Таким чином, з 1974 року й до сьогодні наша героїня працює водійкою у трамвайному депо №2. Певний час вона була водійкою-наставницею. Свою роботу вона щиро любить за постійне спілкування з людьми.

«Прокидаюся рано, приблизно о 3:00, тож будь-який світанок я зустрічаю на ногах. Дивлюсь, як прокидається місто, спілкуюся з пасажирами. Якщо це маршрут №15 чи №12, то це, як правило, одні й ті ж люди. Дуже доброзичливі, вітаються, питають, як справи, неначе ми – сім’я. Нерідко квіти дарують, пригощають солодощами», – розповідає Марія Герасимівна.

Марія Мітєва – не єдиний член родини, що працює у КП «Одесміськелектротранс». Справу мами продовжує її син В’ячеслав, що працює електриком у вагоноремонтних майстернях. Він регулярно бере участь у збірці вагонів «Одісей» та «Одісей МАХ».

Півстоліття потому Марія Герасимівна Мітєва так само любить свою роботу і не збирається зупинятися. Бажаємо їй могутнього здоров’я та успішних рейсів.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56