З 1 вересня в Одесі відкриють двері 33 школи

Директор Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич розповіла сьогодні, як буде організовано навчальний процес. Свої двері відчинять 1 вересня 33 одеські школи. Ці заклади освіти обладнанні укриттями, які визнані рекомендованими.

Ці школи обладнанні всім необхідним – запасом їжі, протипожежними засобами, мають необхідну висоту сіелі та товщину стін. Сьогодні у батьків є вибір форми навчання, та 97% одеських батьків обрали дистанційну форму навчання.

Якщо батьки хочуть офлайн навчання, то їм покажуть найближчу школу, яка буде розташована до них. Проведуть екскурсію по закладу, покажуть укриття.

Частково деякі предмети все одно будуть дистанційно вивчатися. У денній формі навчання залишається математики, фізика, хімія та інші предмети, які потребують лабораторних робіт.
 
Буйневич признала, що з підручниками найбільш складна ситуація у п’ятикласників. У них змінилася програма і зараз підручників не має навіть у форматі PDF.
 
Щодо навчання дітей, які виїхали за кордон – тут є декілька варіантів. Навчання за кордоном у місцевій школі. Для цього потрібно написати заяву у школі в Одесі, а потім привезти довідку, що навчалися у школі за кордоном. Другий варіант – це домашнє навчання. Третій варіант – це екстернат. Дитина у лютому приїжджає і повертається до школи, де за три місяці треба пройти річну програму.
 

 
Дитячих садочків буде по одному в кожному районі. В інших поки не має укриттів. Перевага надається тим дітям, чиї батьки офіційно працевлаштовані.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56