З Одеси до росії нібито відправили 14 кг вибухівки – її виявили в Грузії

СБУ в Грузії заявило про спробу провезти 14 кг вибухівки С-4 до росії. Вантаж затримано на кордоні на КПП “Дар’ял”. В Грузії стверджують, що вибухівку відправили з Одеси автотранспортом через Румунію, Болгарію, Туреччину і далі хотіли транзитом провести через Грузію до росії. Небезпечний вантаж замаскували під акумулятори для електромобілів.

При чому затримали спочатку половину вантажу – три вибухових пристрої, зроблені з високим рівнем професіоналізму. А ще три зберігалися в Тбілісі. В СБУ Грузії також зробили заяву, що до вибухових пристроїв причетний одеський кандидат в депутати від “Слуга народу” Андрій Шарашидзе, який є родом з міста Батумі. Там мають докази, що він постійно відслідковував вантаж.

У результаті проведених оперативно-розшукових та слідчих дій встановлено, що до ввезення зазначених вибухових пристроїв на територію Грузії, їх переміщення по всій території причетні 7 осіб з Грузії, 3 з України та 2 з Вірменії. На оперативних кадрах видно, що за вибухівкою слідкували ще восени, коли дерева були зелені. Тобто, грузинські правоохоронці знали про неї під час потрапляння до країни. Може їм допомогли в цьому російські “колеги-освабадітєлі”?

Цікаво, що вибухівка непомітно змогла перетнути 4 кордони і тільки під час останнього транзиту її раптом виявили. Якщо припустити, що все це правда, а не спроба звинуватити Україну на міжнародному рівні, то це означає, що грузинський уряд допомагає росії у захисті військових злочинців – саме для їх ліквідації могла бути відправлена вибухівка.

У той же час експерти називають Грузію – однією з країн, яка допомагає росії обійти санкції та постачає заборонені товари. Також не варто забувати, що росія окупувала 1/3 території Грузії. То виникає запитання – а на якому боці зараз стоїть уряд Грузії? Чому замість з’ясування на рівні спецслужб щодо цього вантажу там діють в інтересах країни-агресора? Такими діями браття-грузини ніколи не зможуть звільнити від окупації росією своєї території.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56