З Українського театру забрали в армію актора, який грав 9 ролей. Театр може закритися

Одеський академічний український музично-драматичний театр імені В. Василька може закритися через брак акторів-чоловіків. Як повідомляє “Суспільне”, місяць тому актора Павла Чирву, який грає 9 ролей у театрі, затримали працівники ТЦК, змусили вимкнути телефон, а потім мобілізували. Це серйозний удар по виставам, тому що акторів-чоловіків залишилось всього дев’ятеро.

В театрі планували прем’єру “1900” і тепер невідомо, чи вдасться її зробити. Як повідомив в.о. головного режисера Олександр Самусенко, театр не має броні на акторів, тобто забрати до армії можуть взагалі всіх акторів. Павло Чирва переїхав до Одеси з Миколаєва рік тому і прийшов на місце тих хлопців, які пішли у військо ще в березні, в лютому.

Заслужена артистка України Нінель Наточа розповіла, що третина творчого складу театру наразі боронить Україну: “Наші хлопці, які виходять на сцену, це не дезертири. Це хлопці, які на півдні країни тримають український театр, і їх робота є тут, і вона також дуже важлива. Не треба нікому розказувати про те, що Одеса була і багато ще залишається російськомовним містом, і що це стратегічно важливо для нашої країни, щоб саме на півдні був український театр”.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56