Замість моря: одеські дігери знайшли басейн у катакомбах (відео)

Група одеських дигерів провела дивовижну відеоекскурсію катакомбами, опублікувавши в Ютубі купання в підземному басейні. Десь між селами Нерубайське та Усатове на глибині близько 10 метрів виявили затопленими кілька шахт.

За словами провідника Валентина, за останні 30 років водоносний шар піднявся на кілька метрів і ряд шахт опинився у воді. У деяких глибина дозволяє повністю поринути у воду, як у басейні.

Під час дослідницької прогулянки хлопці також протестували новий евакуаційний візок. Він дозволяє легко перевозити вантажі пересіченою місцевістю. Ідея створити такий пристрій прийшла ще у Першу світову війну, і зараз це знову актуально. За допомогою візка вдалося порівняно легко перевезти 60 кг спорядження на відстань майже 1,5 км під землею. До того ж долалися навіть немислимі перешкоди.

У підземному басейні хлопці перевірили пірнання з аквалангом і без нього, поплавали у надувному човні. Автор відео Роман Маузер заявив, що це чудова альтернатива морю, на яке цього року не можна ходити через мінування. Щоправда, вода прохолодна – лише 13 градусів.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56