Зеленський під час візиту до Великобританії запросив бойові літаки для України

Вчора під час візиту до Великобританії президент Володимир Зеленський тріумфально виступив перед обома палатами парламенту Великої Британії. У своїй промові, Зеленський подякував народу та уряду Великобританії за допомогу у боротьбі зі злом і заявив, що агресор повинен нести кару: “Кожен, хто інвестує в терор, повинен за це відповідати. Кожен, хто інвестує в насильство, повинен відшкодувати збитки тим, хто постраждав від терору, агресії чи інших форм державного насильства”.

Під час виступу Зеленський подарував спікеру Палати громад Ліндсі Гойлу шолом одного з найкращих пілотів українського винищувача з написами англійською: «Ми маємо свободу. Дайте нам крила, щоб захистити її». Після чого звернувся до парламенту з проханням надати бойові літаки для звільнення захопленої території.


 
“Я пишаюся нашими Повітряними силами. І я привіз подарунок від них вам, Британіє. Відкрийте, будь ласка. Я поясню. Це шолом справжнього українського пілота. Він один із найуспішніших наших асів. І він один із наших королів. А на шоломі напис: «Ми маємо свободу. Дайте нам крила, щоб захистити її».
 
Я вірю, що цей символ допоможе нам сформувати нашу наступну коаліцію – коаліцію літаків. Звертаюся до вас і світу з простими, але дуже важливими словами. Бойові літаки – для України! Крила – для свободи!
 
Ми з вами однаково хочемо миру, але змушені протистояти люті, яка прагне позбавити нас назавжди й миру, і всього іншого, що є цінним у житті… … Йдучи з парламенту Британії два роки тому, я дякував вам за прекрасний англійський чай. Сьогодні, йдучи з парламенту, я хочу подякувати всім вам заздалегідь за англійські літаки”, – промовив президент Зеленський.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56