ЗСУ відступили з Авдіївки через загрозу оточення – Сирський

Фортеця, яка трималася з 2014 року – місто Авдіївка сьогодні 17 лютого вночі офіційно була залишена військами ЗСУ. Як повідомив Головнокомандувач Олександр Сирський, бійці відступили через оточення рашистами міста та з метою збереження життів солдат.

“Наші воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, нанесли ворогу значні втрати в живій силі та техніці. Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців — найвища цінність”, – заявив Сирський.

За даними 3-ї Штурмової бригади, яка останні 2 тижні допомагала стримувати ворога в Авдіївці, наступ на їх ділянку фронту робили 7 бригад одночасно. На деяких напрямках сили ворога перевищували сили ЗСУ у 10 разів. Інтенсивність скидання авіабомб в останні тижні збільшилась до 80-100 штук.
 

 
Військові експерти називають причини залишення самого укріпленого району лінії фронту такі – значна перевага рашистів в чисельності, брак боєприпасів та важкої техніки, а також відсутність сучасних літаків типу F-16, які б змогли відігнати ворожу авіацію подалі від лінії фронту і зменшити скидання бомб.
 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Культурометр Одеса (@culturemeter_odessa)

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56