В окупованому Ізюмі рашисти примусово мобілізують мешканців


 
Як повідомила омбудсмен Верховної Ради Людмила Денісова, окупанти в місті Ізюм примусово мобілізуть для участі у війні проти України мирних мешканців. Це не перший випадок, коли через брак людських ресурсів загарбники намагаються долучити до бойових дій місцевих жителів тимчасово захоплених територій. Раніше про це повідомляли з Херсонської та Запорізької областей.
 

 
У місті Ізюм прохід через блокпост чоловікам дозволяється лише за наявності військового квитка. Також окупанти вриваються до помешкань жителів Ізюма – шукають колишніх ветеранів АТО і громадських активістів. Чоловіків почали агітувати вступати до лав «народної міліції».
 
Це воєнні злочини росії в Україні. Примусова мобілізація на окупованих рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Вона суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56