В Україні відкрився Гіпермаркеті культури для підтримки мистецтва

В Україні запустили унікальний онлайн-магазин культурних подій та послуг — Гіпермаркет культури для підтримки мистецтва. Тут зібрані пропозиції від культурних інституцій та підприємців з великих та маленьких міст, щоб показати, якою несподіваною та натхненною може бути культура.

Тут можливо дослідити феномен сквотингу в Києві, навчитися танцювальних рухів під джазову музику або ж орендувати кінотеатр для компанії. Обрати можна за містом, датою, категорією та форматом проведення.

«Гіпермаркет також стане додатковою платформою для креативних підприємців, які зможуть продавати свої консультації та майстер-класи. Проєкт покликаний об’єднати ринок креативних послуг та надати творчим спеціалістам й інституціям більше можливостей під час пандемії та після» — коментують організатори з Port.agency.

Зареєструватися на платформі й викласти свій лот може будь-хто: представники музеїв, театрів, бібліотек, музичних гуртів, громадських організацій чи власних культурних ініціатив. Головне — цікавий формат, який відгукнувся б широкій аудиторії, а вона й собі включилася до розвитку української культури.

До Гіпермаркету культури вже приєдналися Музей етнографії та екології Карпатського краю з Яремче, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки, m.EHUB з Маріуполя, Державний історико-культурний заповідник міста Острога, Ethno Contemporary Ballet з Харкова. Також київські ініціативи — KINO42, Їzhakultura, Radioballet, IST Publishing.

Проєкт виник на початку карантину, щоб підтримати культурних діячів, та масштабувався завдяки програмі Дім Європи.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56