В українських кінотеатрах покажуть кримінальну комедію «Щоденник гопника»

30 червня на екрани українських кінотеатрів вийде кримінальна комедія «Щоденник гопника». Видання Cineuropa пише про «Щоденник гопника», що це «рідкісний фільм, якому вдається обійти очікування глядачів і здивувати їх кілька разів поспіль». Представлено український трейлер.

Сюжет картини розгортається довкола хлопця на ім’я Метин із передмістя Стокгольма. Він займається злочинами — дрібними й не дуже, проте в душі він актор. Наважившись на вступний іспит до академії мистецтв, хлопець благополучно його провалює. На додачу він ще й губить там свій щоденник із записами про крадіжки, вуличні бійки та збут награбованого. Така книга «подвигів» цілком тягне на речовий доказ, але в руках людини з мистецького світу скоріше вийде друком та стане сенсацією.

 
Стрічку зняв шведський режисер Івіца Зубак, який написав сценарій разом із виконавцем головної ролі Каном Деміртасом. Також у картині зіграли Лена Ендре, відома за фільмами трилогії «Міленіум» («Дівчина з татуюванням дракона», «Дівчина, яка грала з вогнем», «Дівчина, яка підривала повітряні замки»), і Йорґен Торссон («На межі світів»).
 
На батьківщині стрічка стала справжнім гітом, і була номінована на Шведську кінопремію «Золотий жук» за Найкращий сценарій. На Варшавському міжнародному кінофестивалі фільм здобув Приз глядацьких симпатій.

   

Культурометр в Instagram




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56