Зеленський назвав імена генералів СБУ, які зрадили Україні

Вчора увечері Президент України Володимир Зеленський повідомив про позбавлення звання генералів екс-начальників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова та Управління Служби безпеки України в Херсонській області Сергія Криворучка. ЗМІ повідомляють, що їх підозрюють у державній зраді.


Андрій Наумов. Фото: radiosvoboda.org

“Сьогодні ухвалене ще одне рішення – щодо антигероїв. Зараз у мене немає часу займатися усіма зрадниками. Але поступово всі вони покарання отримають. Тому вже більше не генерали екс-начальник Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Наумов Андрій Олегович та екс-начальник УСБУ в Херсонській області Криворучко Сергій Олександрович”, – повідомив Зеленський.

 

За даними програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода), Наумов Андрій виїхав з України за декілька годин до вторгнення росії. Фігурував у розслідуванні журналістів «Схем» про набуття елітного майна, не співставного з офіційними доходами держслужбовця. Щодо Криворучко Сергія, то тут поки що не має детальної інформації, але деякі джерела повідомляють, що Херсон не чинив належного опору окупантам, окрім тероборони. Але хлопці не мали достатньо досвіду, тому окупанти їх швидко розстріляли з броньовиків. Місцеві жителі повідомляють, нібито СБУ та інші силові структури екстрено евакуювались з міста наступного дня після вторгнення рф. Але ця інформація потребує підтвердження. Питання, чому Херсон так легко та швидко захопили дуже хвилює українців.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56