10 років тому в Одесі розпочався Євромайдан – історичні кадри

Євромайдан в Одесі

22 листопада 2013 року на другий день після початку Євромайдану в Києві в Одесі відбувся перший протест, на який прийшло близько 300 одеситів. Після цього встановили перші намети біля мерії. В них заночували декілька проукраїнських активістів. Про початок протестної акції в наметах повідомили одесити Олексій Чорний та Кирило Філімонов.


Вже наступного дня намети перенесли до пам’ятника Дюку і їх ставало все більше. Кожного вечора тут збиралися одесити з прапорами України та ЄС на підтримку Євроінтеграції.

В ніч з 24 на 25 листопада близько сотні міліціонерів, прикриваючись рішенням суду, почали силовий розгін наметового містечка та затримання активістів. Дубинками побили по голові лідера одеського Євромайдану Олексія Чорного. Після чого 25 листопада вже вийшло близько тисячі одеситів на протест.

Одесити провели десятки масштабних акцій, в яких висловлювали свою приналежність до України, особливо тоді, коли росія розпочала окупацію Криму та частини Луганської та Донецької областей. Ця боротьба добра зі злом триває досі і ми маємо в ній перемогти обов’язково.

Фото: Олексій Чорний та Олег Шпак/Фейсбук

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56