Голова Одеської ОВА хоче звільнити керівництво нацпарку “Тузлівські лимани”, яке критикувало його

В кінці липня стало відомо, що голова Одеської ОВА Олег Кіпер та заступник голови Одеської ОВА Андрій Фігель написали офіційні листи до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів з вимогами звільнити керівництво нацпарку “Тузлівські лимани”. У листі заявлено причини – браконьєрство та марнотратство.

Цікаво, що саме керівництво цього нацпарку має потужну репутацію тих, хто бореться з браконьєрами. При чому браконьєри часто робили свої брудні справи прикриваючись місцевими нечесними чиновниками та правоохоронцями. Про яке саме “браконьєрство” заявив Кіпер – не уточнюється. Щодо звинувачень у “марнотратстві”, то керівництво звинувачують у виплаті 5,5 млн грн бюджетних коштів за рік на зарплату 45-ти працівників. Це приблизно 10 тис грн у місяць. А тепер порівняйте з чиновниками Одеської обласної ради, які виписали собі премії по 100 тис. гривень та підняли зарплату у півтора рази від середньої у 83 тис. гривень на місяць. Марнотратство – це отримувати 10 тис гривень, а не 120 тис. грн, не переплутайте!


Директор нацпарку Ірина Вихристюк. Фото: В. Балинський.

Зазначимо, що атака на керівництво нацпарку – директора Ірину Вихристюк розпочалася після критики проекту Одеської ОВА по витратам близько 4 млрд гривень на екологічні проекти, більшість з яких викликає підозри та сумніви у спеціалістів. При чому таку велику суму намагаються витратити під час війни не на оборону, зброю чи допомогу переселенцям.

Деякі ЗМІ з сумнівною репутацією розмістили публікації явно замовного характеру з критикою діяльності керівництва Нацпарку.

Свою підтримку керівництва нацпарку “Тузлівські лимани” заявила екологічна спільнота України, де знають реальні досягнення по збереженню живої природи у нацпарку “Тузлівські лимани”. Під заявою у підтримку підписалися вже близько 200 екологів та журналістів.

Фламінго оселилися вже вдруге у нацпарку. Саме завдяки діям керівництва нацпарку ці дивовижні птахи обрали знову Одещину для гніздування. Вчені досліджують їх поведінку та життя.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56