“А Пушкін вам що зробив?” – проект, який пояснює демонтаж пам’ятників

Після жорстокого вторгнення росії в Україну та загибелі тисяч українців, багато міст розпочали процес дерусифікації. Забираються пам’ятники російським діячам культури та радянським військовим, перейменовуються вулиці. Деякі українці, незважаючи на бажання росії знищити Україну та поневолити її, раптово починають захищати пам’ятники та скорботно запитувати “А Пушкін вам що зробив?”. Спеціально для таких громадян, які досі не визначилися, було запущено чат-бот “А Пушкін вам що зробив?”, де пояснюється позиція не тільки Пушкіна, а багатьох письменників, поетів та композиторів з росії та їхнє ставлення до України.

На прикладі Пушкіна зазначається, що він після заслання різко змінив свою думку і замість критики імперської росії став нахвалювати російських царів та їх завоювання. Згадаймо хоча б його торжествуюче: «Упокори Кавказ, йде Єрмолов!..». Вітав і розгром російськими військами польського повстання 1830—1831 рр., а виразника визвольних ідей, великого польського поета-романтика Адама Міцкевича у своєму вірші «Він між нами жив» назвав «нашим ворогом».

1828 року Пушкін написав поему «Полтава», в якій оспівав Петра I і заплямував постать українського гетьмана Івана Мазепи. Мазепа у Пушкіна «підступний», «лютий», «хитрий», «холодний», «згубник», «лукавий», «змій», у нього «чорні помисли», він носить у грудях «отруту, що кипить».

А ось, що пишуть про Булгакова:

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56