Експоліцейський шпигував за ЗСУ на Одещині за завданням ФСБ

Колишній поліцейський з Миколаєва виявився шпигуном. Він передавав інформацію про розташування сил ЗСУ в Одеській та Миколаївській областях перебуваючи на посаді. У вересні 2023 роки він скоїв ДТП у стані алкогольного сп’яніння, через що його звільнили з поліції. Але він продовжував передавати інформацію ворогам.

В СБУ повідомили, що затримали інформатора після низки контррозвідницьких дій. Відомо, що в 2016-2020 роках чоловік перебував у Криму, де був завербований для шпигунства. Потім отримав наказ повернутися в Україну та вступити до поліції, де виконував збір інформації.

Як встановило слідство, для комунікації із ворогом він використовував «зв’язкових». Одним із них виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (більш відомий під псевдонімом «Лохматий»), який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на фсб.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ворогом. На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру. Затриманого тримають під вартою.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56