Комісія ООН не знайшла доказів вчинення росією геноциду в Україні

Голова незалежної міжнародної комісії ООН із розслідування порушень в Україні Ерік Месе заявив підсумки розслідування порушень прав людини в Україні: “Ми не виявили, що в Україні був геноцид”. Проте війна не закінчилася, і комісія продовжує вивчати докази можливого геноциду.

Комісія визнала, що російська армія вчиняє масштабні військові злочини – страти, тортури, вбивства мирних жителів, зґвалтування, але це не геноцид, на думку комісії ООН. Щодо незаконного вивезення російською владою дітей з України, то воно, за оцінками експертів комісії, є також “воєнним злочином”. Хоча у тому ж статуті ООН написано, що насильницький вивіз дітей з однієї соціальної групи до іншої є геноцидом.

Під час підготовки доповіді учасники комісії ООН відвідали 56 населених пунктів України, де опитали 348 жінок та 247 чоловіків. Серед іншого слідчі перевіряли місця утримання під вартою та тортур, масових поховань.
 

 
Зазначимо, що російська пропаганда вже радісно використовує цей інформаційний привід як свою перемогу та виправдання своїх військових злочинів. ООН вкотре показала себе організацією, яка не може справедливо вирішувати загальносвітові питання безпеки. Нагадаємо, що лише у місті Буча російські окупанти влаштували різанину, вбивши 458 мирних жителів.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56