На Миколаївщині затримали військового, який «зливав» ворогу позиції ЗСУ

Контррозвідники СБУ Миколаївської області затримали контрактника однієї з військових частин регіону, який виявився російським агентом. Повідомляється, що в лютому 2023 року він вийшов на зв’язок зі спецслужбою рф та запропонував свою допомогу по передачі військових даних. Також висловив бажання вступити до лав окупантів.

Як повідомили у СБУ, його сестра проживала в одному з селищ на Херсонщині, яке попало під окупацію та співпрацювала з рашистами – зливала данні про позиції ЗСУ. Коли почалося звільнення, вона втекла до росії. Зрадниця продовжила спілкуватися з братом та отримувати розвіддані про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях від брата, які передавала своєму куратору в рф. Також військовий-зрадник обговорив з представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здачу в полон.

В СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали в одній з адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання. При обшуку у затриманого виявлено мобільний телефон зі встановленим анонімним месенджером, який він використовував для спілкування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56