На Одещині п’яний водій запропонував поліцейському 10 тис. грн хабаря

В Одеській області в Кодимському районі 63-річний водій не впорався з керуванням, виїхав з дороги та застряг. Поліцейські побачили у нього ознаки сп’яніння та ще він не зміг надати документи на право водіння авто. Чоловік захотів уникнути відповідальності і запропонував поліцейському 10 тис. гривень, на що той відмовився. Тоді чоловік взяв гроші і кинув їх на сидіння службового авто і тепер буде відповідати за кримінальне правопорушення.

Співробітники групи реагування патрульної поліції викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала дане правопорушення і вилучила з місця події гроші в сумі десяти тисяч гривень.


 
Перевірка водія на стан сп’яніння показала наявність алкоголю в його організмі у 10 разів більше норми. Поліцейські склали відносно чоловіка адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), ч. 1 ст. 126 (керування ТЗ особою, яка не пред’явила для перевірки документи на право керування) та ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження ТЗ) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За ці правопорушення чоловіку загрожує штраф до 17 тис. грн., з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.
 

 
За фактом пропозиції неправомірної вигоди поліцейським слідчі розпочали провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Зауважимо, що це правопорушення карається штрафом від 17 тис. до 68 тис. грн або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56